آخرین ویرایش : سه شنبه 25، تیر 1398
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صنعت فرش ایران، به نقل از تسنیم، محمدعلی شجاعی در کارگروه فرش دستبافت استان خراسان شمالی صنعت فرش دستبافت را از جمله صنایع پیشران و درآمدزای استان دانست و اظهار داشت: سالانه ۱۰۰ هزار متر تخته فرش در استان تولید میشود که نتیجه آن درآمد ۱۰۰ میلیارد تومانی از این صنعت میباشد که بسیار کم و ناچیز است.
وی با بیان اینکه ضعف فعلی رونق در صنعت فرش دستبافت نتیجه کمکاری و ناکارآمدی برخی مدیران است افزود: با بررسی آمار متوجه خواهیم شد که هزینه دستمزد هر فرد مشغول در این صنعت سالانه ۴ میلیون تومان است که ماهانه چیزی حدود ۳۳۰ هزار تومان میشود.
شجاعی با تاکید بر اینکه با توجه به وضعیت بد فرش دستبافت در استان نمیشود آن را صنعت نامید، تصریح کرد: آن صنعتگر و تولیدکننده فرش دستبافت نمیتواند با مبلغ ۳۰۰ هزار تومان که ماهانه دریافت میکند پیشرفت و رونق را در صنعت خود ایجاد کند.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی گفت: انتظار ما از این جلسه این بود که مشکلات بزرگتر گفته شده و راهکارهای دقیق تر نیز ارائه شود. تا بازار فروش در داخل و خارج از کشور پیدا نشود شاهد رشد در این حوزه نخواهیم بود. متاسفانه کشور جایگاه قبلی خود در صنعت فرش را از دست داده است.
استاندار خراسان شمالی با تاکید بر تشکیل کمیته فرش استان خاطرنشان کرد: این کمیته متشکل از امور روستاها، شهرداریها، میراث فرهنگی، اعضای فعال در صنعت فرش و مدیرکل اقتصادی استانداری باشد. این کارگروه طی ۱۰ روز گزارشی از وضعیت فعلی و ارائه راهکار بدهند تا شاهد خروجی خوب در این صنعت باشیم.
شجاعی با اشاره به اینکه اگر یک بازار دائمی داشته باشیم رکود از بین میرود گفت: مهمترین معضل فرهنگی مردم در حال حاضر این است که فکر میکنند دولت تمام کارها را باید انجام بدهد بلکه دولت وظیفه حمایت و گذاری را بر دوش دارد و نقش اصلی را در رونق و پیشرفت خود مردم ایفا می کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم