مسجد شیخ زاید بزرگترین مسجد در جهان بوده که در آن سه رکورد گینس به ثبت رسیده است. فرش مسجد شیخ زاید، لوستر و گنبدهای خاص از ویژگیهای منحصر به فرد این جاذبه مذهبی میباشد که سالیانه پذیرای گردشگران بسیاری از اقصی نقاط جهان است. شیخ زاید اولین رییس جمهور و بنیانگذار ابوظبی، دستور ساخت این مسجد باشکوه را صادر کرد و ساخت آن سه سال پس از مرگ وی به اتمام رسید. جهت بازدید از فرش مسجد شیخ زاید باید به امارات (ابوظبی) بروید. بازدید کنندگان ملزم به داشتن حجاب هستند و برای افرادی که حجاب ندارند، رختکنی وجود دارد که میتوانند یک عبای کلاهدار قرض بگیرند.
فرش دستباف مسجد شیخ زاید رکورددار بزرگترین فرش جهان بوده که در کتاب گینس نیز به ثبت رسیده است. زینت بخش کف نمازخانه اصلی مسجد بوده و بافندگان استان خراسان که اغلب نیشابوری بودند در دو شیفت هشت ساعته در طی یک سال و نیم بافته شد. قالی مسجد شیخ زاید مساحتی 5627 متر مربعی داشته و در آن از هنر دستان ایرانیان کمک گرفته شده است.
ویژگی مسجد منحصر به فرد فرش مسجد شیخ زاید تعداد گرهها، وزن و مواد به کار رفته در ساختار آن میباشد. تعداد گره های این فرش فاخر، 2.2 میلیارد و وزن آن به 35 تن میرسد. پنبه و پشم به کار رفته برای بافت فرش شیخ زاید از مرغوبترین مواد بوده که به ترتیب 72 و 28 درصد از کل فرش را به خود اختصاص میدهند.
فرش دستباف مسجد شیخ زاید توسط 1200 خانم ساکن در منطقه خراسان (اغلب نیشابوری) در طی دو سال بافته شد. دو شیفت کاری هشت ساعته برای بافندگان در نظر گرفته شد تا بتوانند این فرش مجلل را در اسرع وقت آماده نمایند.
ممکن است این سوال برایتان ایجاد شده باشد که برای بافت این فرش از چند گره استفاده شده است؟ در پاسخ این سوال میتوان گفت که 2 میلیارد و 268 هزار گره در سه کارگاه قالیبافی که در آن مجهزترین و بزرگترین دارهای قالی وجود داشت، این فرش نفیس را تولید کردند.
ماحصل کار بافندگان، 9 قطعه فرش 6 هزار متری بوده و با اتصال این قطعهها که دارای 500 متر طول بودند، فرش به صورت یکپارچه درآمد. در نهایت پس از انجام عملیاتی همچون رفوگری و شستشو به متولیان مسجد شیخ زاید در ابوظبی تحویل داده شد.
فرش شش هزار متری معرف بزرگترین فرش یکپارچه جهان است که بافت آن سال 2007 (آذر 1386) در ایران به اتمام رسید و برای افتتاحیه به مسجد شیخ زاید در ابوظبی ارسال شد. رنگ اصلی تشکیل دهنده، سبز بوده چرا که شیخ زاید علاقه بسیار زیادی به این رنگ داشته است.
از دیگر دلایل انتخاب رنگ سبز (به عنوان رنگ اصلی) برای بافت فرش، میتوان به رنگ پرچم اسلام اشاره نمود. سومین دلیل آن نیز این است که رنگ سبز، نماد زندگی در بیابان محسوب میگردد. رنگ دیگری که پس از رنگ سبز مورد استفاده قرار گرفته، رنگ بژ است چرا که ماسه و ریگ را به نمایش میگذارد.
طراحی بزرگترین فرش دنیا توسط گروهی از طرحان ایرانی صورت گرفت. طراحی زمینه، محراب و حاشیه توسط استاد محمود فقیرحق و طراحی ترنجهای این فرش فاخر توسط استاد علی خلیقی انجام شد. جالب است بدانید که بافندگان قسمتهایی از فرش را تراشیدهاند تا بدین وسیله خطوط منظمی را بر روی آن ایجاد نمایند تا در هنگام برپایی نماز جماعت، نمازگزاران بتوانند صف مرتبی را تشکیل دهند.
اگر بخواهیم معروفترین مسجد از نظر معماری اسلامی معرفی کنیم، مسجد جامع شیخ زاید است. دارا بودن 82 گنبد پوشیده از سنگ مرمر، داشتن بیش از هزاران ستون، لوسترهای تزیین شده با طلای 24 عیار و همنین داشتن 4 مناره، از ویژگی های دیگر این مسجد است.
قیمت واقعی را نمیتوان برای فرشی که در بزرگترین مسجد جهان پهن شده است، تعیین نمود. چرا که این فرش دستباف، دارای ویژگی های منحصر به فردی میباشد و جلوهای آشکار از هنر دست ایرانیان را به نمایش میگذارد. کارشناسان قیمت فرش مسجد شیخ زاید را بیش از سی میلیون درهم عنوان کردهاند.
شرکت فرش و سجاده فرش سوگند به عنوان یکی از باسابقه ترین نمونه های شرکت فرش سجاده ای کاشان توانسته در طی سالیان اخیر انوع فرش مسجدی و سجاده ای و فرش ماشینی را طراحی و تولید کند. ما برای تمامی بودجه ها و متناسب با نیاز شما عزیزان اقدام به طراحی و بافت فرش مسجد خواهیم کرد. نمونه های زیادی از فرش مسجدی برای انتخاب وجود دارند که از نظر میزان تراکم، شانه، رنگ، جنس نخ خاب و طرح و نقش با یکدیگر متفاوت هستند. شما می توانید قبل از خرید از مشاوره رایگان ما نیز استفاده کنید. شاخص ترین محصولات فرش مسجدی سوگند عبارتند از:
مسجد جامع شیخ زاید تلفیقی از طرح و معماری اسلامی، شکل جدیدی از هنر را به نمایش گذاشته است. این مسجد در شهر ابوظبی قرار گرفته و از بزرگترین مساجد جامع به شمار میآید. وجود بزرگترین فرش مسجد، لوسترهای طلا و چهار مناره خاص سبب شده، رکورددار در کتاب گینس شود و سالیانه گردشگران زیادی از آن بازدید نمایند.
فرش مسجد شیخ زاید توسط گروهی از هنرمندان و اساتید برجسته ایرانی طراحی و 1200 خانم ساکن منظقه خراسان و طی دو سال منطقه خراسان بافت آن را به عهده داشتند. این فرش حدود 6000 مترمربع مساحت داشته و حدود 2.2 میلیارد گره در بافت آن به کار رفته است.
رنگ اصلی آن سبز بوده و پس از آن نیز رنگ بژ مورد استفاده قرار گرفت. وزن کلی فرش 35 تن بوده و از الیاف پشمی و پنبهای در ایران بافته شده و برای افتتاح به مسجد شیخ زاید ابوظبی ارسال شد.
این فرش فاخر ایرانی دارای مساحت 5627 مترمربع میباشد.
در منطقه خراسان توسط 1200 بافنده خانم و در حدود دو سال بافته شد و برای افتتاح به ابوظبی و مسجد شیخ زاید ارسال گردید.